Let op! Geld lenen kost geld

Ervaringen van onze klanten

Wij vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Wij blijven er elke dag aan werken om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Directa.nl werkt samen met de onafhankelijke review website KiyOh om echte meningen van klanten te verzamelen. Hieronder zie je de reacties van klanten die onlangs een lening afsloten.

Alle reviews via KiyOh weergeven

 

Beoordelingen

4.5
8,8/10

599 beoordelingen
gegeven via KiyOh

 • 5.0

  Ik heb onderzoek gedaan in meerdere offertes. Waar andere organisaties 25% minder konden bieden, was bij Directa het gehele gewenste gedrag te lenen. Het moment van goedkeuring duurde maar een ochtend, waarna de volgende dag het bedrag al op mijn rekening stond. Afhandeling en overzicht in mijn toegekende account is erg overzichtelijk. Al met al, is alles enorm snel geregeld en ben ik een zeer tevreden klant!

 • 3.5

  Contact verliep goed. Uiteindelijk alles geregeld.

 • 1.5

  Beloven dingen die ze niet nakomen. Belofte vandaag wordt het in orde gemaakt. Je wacht vervolgens nog drie dagen. Intussen wordt je overstelpt met steeds dezelfde mail berichten. Bij het aanleveren van je stukken krijg je niets te horen. Als je belt blijkt dat bij hun in het systeem staat dat je niet alles hebt aangeleverd. Blijkt bij nakijken wel het geval te zijn. Bij alles geeft men de schuld aan het computersysteem, dat de fouten maakt.

 • 0.5

  Bijna 4 week bezig geweest met het aanvragen van een lening. Tot 3 keer aan toe vroegen ze om extra info & documentatie. Bij de derde keer vroeg ik of het überhaupt wel nut had want ze bleven maar zeuren, toen werd min gezegd Jazeker is het de moeite waard we zien mogelijkheden. Nu bijna 4 week later de beoordelings mail ontvangen, met je raad het al de afwijzing! Waarom laten jullie mensen zoveel aanvragen/regelen en dan vervolgens dit als besluit. Ik heb alles na eerlijkheid ingevuld en aangetoond en dan zeggen dat er niet genoeg ruimte is? Echt schiet mij maar lek dat zag je dan toch ook bij het eerste moment van de aanvraag??? Verwerkingstijd van de aanvragen en/of extra aangeleverde documenten is erg lang en totaal niet wat je op internet terug ziet. Ik heb juist directa gekozen aangezien iedereen positief is over de aanvraag periode ect. Nou bullshitt!!! Ik raad dit bedrijf ten zeerste af! Heb me dood geïrriteerd!

 • 2.5

  Lening aanvragen is zo gepiept. Echter is de afhandeling ondermaats. Ik heb vier keer aanvullende documentatie moeten aanleveren. Ipv dat er 1x goed wordt gekeken naar de documentatie, wordt dat gefaseerd gedaan? Enorme vertraging in de afhandeling dus. Ook is de klantenservice telefonisch moeilijk te bereiken, onbegrijpelijk. De naam van het bedrijf doet dus anders vermoeden. Na 3,5 week vanaf datum aanvraag was alles afgerond, maar het kan echt vele malen efficiënter.

 • 3.0

  Kortgeleden is mijn auto ermee gekapt. Na wat rondspeuren op internet voor een leuke, gebruikte auto, een lening aangevraagd bij Directa. De aanvraag was snel gedaan. Echter werden er later nog extra stukken opgevraagd via een link in de e-mail. Alleen als ik op de link klikte zag ik dat ik een extra document moest toevoegen maar niet welk document. Dit is meerdere keren gebeurd. Waardoor in de tussentijd de auto inmiddels verkocht is en ik nog steeds op zoek ben naar een andere.

 • 2.0

  Langzame en logge afhandeling. Honderd dezelfde mailtjes gehad. Online aanleveren van documenten gaat veel mis. Na toekenning ontvingen we opnieuw de offerte en SEPA machtiging ter ondertekening. Van aanvraag tot toekenning ruim anderhalve maand overheen gegaan.

 • 3.0

  Zelfde lening (bedrag, bank, looptijd, aflossing) maar toch in plaats van 9.3% krijg je bij Directa deze voor 7.9%. Door storing wel heel veel mails en lang onduidelijk (daarom maar 3 sterren). Ook zelf contact opgenomen bij vragen in plaats van dat ze zelf hebben gebeld (pas na 2 dagen). Daar is dus nog ruimte voor verbetering. Maar uiteindelijk gaat het om de rente.

 • 4.0

  Ga so verder de communicatie is goed.De werk medewerkers zij behulp zaam.

 • 5.0

  Mijn aanvraag was snel geregeld helemaal top en vriendelijke klantenservice